19th Ave New York, NY 95822, USA

Αποτέλεσμα εικόνας για Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν για το Αιγαίο, την Κύπρο

Ξεκάθαρο μήνυμα στον Ερντογάν για το Αιγαίο, την Κύπρο αλλά και το ζήτημα των δυο στρατιωτικών έστειλε η Ευρωπαική ηγεσία στη συνάντηση της Βάρνας. Οι κύριοι Τουσκ και Γιούνκερ τόνισαν ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη στάση της Τουρκίας. Ο Ερντογάν πάντως επέλεξε να τοποθετηθεί σε δημόσιο λόγο για την Κυπριακή ΑΟΖ επαναλαμβάνοντας την απαίτηση του για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων. Τώρα ο Ερντογάν επιμένει και στην αδιάλακτη θέση του για το Κουρδικό. Οι κύριοι Τουσκ και Γιούνκερ ζήτησαν την τληρηση του διεθνους δικαίου από την Τουρκία. Ο Τούρκος πρόεδρος όμως δεν έδειξε να συμμερίζεται την ανησυχία τους και ζήτησε την πλήρη στήριξη της Ευρωπης στον πόλεμο όπως είπε, κατά των τρομοκρατών.

Αποτέλεσμα εικόνας για στρατιωτικών ζητώντας εξηγήσεις από την Αγκυρα

Σκληραίνει την τάσης της η ελληνική κυβέρνηση για την κράτηση των δυο στρατιωτικών ζητώντας εξηγήσεις από την Αγκυρα για την καθυστέρηση απαγγελίας κατηγοριών. Αποστάσεις απο δηλώσεις Καμμένου περι ομηρείας των δύο Ελλήνων έφερε και πάλι ο Φωτης Κουβέλης ο οποίος δεν αποκλείει τον κίνδυνο ενός ατυχήματος.
Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του Ερντογάν που μεταδίδουν τουρκικα μέσα σύμφωνα με τις οποίες ο τούρκος πρόεδρος φαίνεται να συσχετίζει την υπόθεση των δυο ελλήν φυλακισμένων στρατιωτικών με την έκδοση των οκτώ τούρκων στην Αγκυρα. “Δεν μπορεί να υπάρξει κανείς συσχετισμός, τελεία και παύλα”, δηλώνει ο έλληνας υπουργός εξωτερικών Αμανατίδης.

Αποτέλεσμα εικόνας για διακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης

Έρευνα για τη διακοπή υδροδότησης σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τα προβλήματα αλλά και οι χειρισμοί που έγιναν για την αποκατάστασή τους. Το θέμα πυροδοτεί και σφοδρή πολιτική κόντρα. Παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών ζητά η Νέα Δημοκρατία. Βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπιρτζης, με αφορμή την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιβάν Σαββίδης

Με τρία χρόνια αποκλεισμό από τ γήπεδα και πρόστιμο εκατό χιλιάδων ευρώ τιμωρείται ο Ιβάν Σαββίδης για τα έκτροπα στο γήπεδο της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Το ματς κατακυρώνεται στην ΑΕΚ με σκορ 0-3 και ο ΠΑΟΚ τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και μείον δυο βαθμούς από το επόμενο. Επίσης τιμωρείται με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο εξήντα τριών χιλιάδων ευρώ. Την ίδια ώρα με ευρωπαικό αποκλεισμό κινδυνεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αξιωματούχος της FIFA και πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ, ειδηγήθηκε στις διεθνείς ομοσπονδίες τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς να εξαιρείται η Εθνική ομάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεγάλη Εβδομάδα, αγορα

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται ήδη η αγορά. Η κινηση είναι αυξημένη ενώ οι καταναλωτές έκαναν και την Κυριακή τις πασχαλινές τους αγορές καθώς τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Την Μεγάλη Εβδομάδα, το ωράριο λειτουργείας θα είναι απο τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Την Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ.

Αποτέλεσμα εικόνας για σκοπιανό

Νέα δεδομένα φαίνεται ότι διαμορφώνονται για το σκοπιανό μετά τη μαραθώνια συνάντηση στην Βιέννη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά, δεν επιμένει στο αμετάφραστο όνομα, αλλά στην ενιαία χρήση έναντι όλων. Μεγάλο αγκάθι παραμένει το θέμα του Συντάγματος για το οποίο η σκοπιανή ηγεσία είναι ανυποχώρητη. Νέα συνάντηση αναμένεται μετά το Πάσχα.
Το δίλημμα στη σκιά του οποίου γίνονται οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων έθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. “Καλούμαστε – είπε – να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα, θέτοντας το ερώτημα «αν θέλουμε την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μία χώρα σταθερή ή μία χώρα που να αποτελεί κομμάτι της δαγκάνας της Τουρκίας στην περιοχή, με τρόπο που να αυξάνει την εχθρότητα απέναντι μας».

Αποτέλεσμα εικόνας για Μάνμπιτζ

Νέο αυστηρό μήνυμα Ερντογάν στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Μάνμπιτζ στη Βόρεια Συρία όπου βρίσκεται αμερικανική φρουρά. ”Εάν δεν διώξετε τους Κούρδους, θα το κάνουμε εμείς”, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας. Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης έχει ανοίξει ο Ταγίπ Ερντογάν, αυτή τη φορά με τη Γαλλία, εκτοξεύοντας απειλές κατά του Μακρόν μετά από τις δηλώσεις του, για διαμεσολαβητικό ρόλο στη βόρεια Συρία. Στον αντίποδα ο Τούρκος πρόεδρος πανηγυρίζει για την αλλαγή στάσης του Τραμπ, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρώσου πράκτορα

Μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πράκτορα. Ο Πούτιν απαντά με δεκάδες απελάσεις ξένων διπλωματων, ενώ η αμερικάνικη σημαία κατέβηκε από το Προξενείο των Ηνωμένων ΕΕθνών στην Αγ. Πετρούπολη.

Related Posts

Leave a comment