19th Ave New York, NY 95822, USA

“Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου;”: 11/12 η διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου!

Την Παρασκευή 11/12 & ώρα 20:00, ο συγγραφέας του βιβλίου “Τι θυμάσαι από τον θάνατό σου;”, Πυθαγόρας Κ. Ελευθεριάδης συνομιλεί με τον συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, σε μια διαδικτυακή παρουσίαση με ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα από τον Γιώργο Στάθη. Το βιβλίο ξεκίνησε να κυκλοφορεί ακριβώς ένα μήνα πριν, στις 11/11 και αποτελεί ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με ορισμένα μεταφυσικά στοιχεία. Ευχή του συγγραφέα είναι ο αναγνώστης να αναθεωρήσει, να προβληματιστεί και να ταξιδέψει σε εκείνο το καλοκαίρι μαζί με τους δύο πρωταγωνιστές, τον Αχιλλέα και τον Έντουαρντ.

“Ποιο καλοκαίρι”; Μπορεί να αναρωτιέστε.

Διαβάστε παρακάτω τη σύνοψη του βιβλίου και θα καταλάβετε:

«Δέχεσαι τη δεύτερη ευκαιρία;»

«Ποιος είναι; Πού είµαι; Δεν βλέπω τίποτα. Φοβάµαι. Ποιος µου µιλάει; Ποιοι µε φέρατε εδώ; Πού είµαι;»

«Δεν σε φέραµε εµείς. Νεκρός είσαι».

«Μα… µα, πώς;»

«Μην κάνεις ερωτήσεις που δεν µπορείς να αντέξεις τις απαντήσεις τους».

«Δεν µου είπατε, όµως. Γιατί εµένα; Τι το διαφορετικό έχω εγώ;»

«Πάντα δεν αισθανόσουν διαφορετικός;»

«Ναι, αισθανόµουν».

«Δέχεσαι τη δεύτερη ευκαιρία;»

«Ναι…»

«Ωραία, τότε. Τι θυµάσαι από τον θάνατό σου;»

Ήµουν είκοσι δύο χρόνων όταν πέθανα. Αυτή είναι η ζωή µου από τη στιγμή που µμπήκα στον στρατό, εκείνο το καλοκαίρι. Από τότε που µου ανατέθηκε αυτή η περίεργη αποστολή. Ένας Έλληνας που ζούσε στο Λονδίνο, ο Έντουαρντ, παρουσιάστηκε για δύο εβδοµάδες στη µονάδα που ήµουν κι εγώ. Ήταν κωφός. Μόνο εγώ γνώριζα τη γλώσσα του, απ’ όλους τους στρατιώτες. Οπότε, έπρεπε να γίνω ο διερµηνέας του. Αυτή είναι η ιστορία µας. Μια ιστορία διαφορετική. Μια σχέση ιδιαίτερη, που δεν βασιζόταν, όµως, σε λόγια.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ο εαυτός σου μέσα σ’ έναν τέτοιο κόσμο; Σ’ έναν κόσμο που σου επιβάλλει να αλλάξεις, πείθοντάς σε συνεχώς για τη διαφορετικότητά σου;

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο “Πηγή”, όπου ήδη ανήκει στη λίστα των “Best Sellers” του εκδοτικού και είναι διαθέσιμο και για ηλεκτρονιή παραγγελία από διάφορα βιβλιοπωλεία, καθώς και από τα καταστήματα Public. Η διαδικτυακή παρουσίαση γίνεται στα πλαίσια των Public Events Go Social – LIVE, οπότε μείνετε συντονισμένη στη Facebook σελίδα των Public! Μπορείτε να ακολουθήσετε και τη σελίδα του συγγραφέα, Πυθαγόρειο Θεώρημα –  Ελευθεριάδης Πυθαγόρας.

Related Posts

Leave a comment