19th Ave New York, NY 95822, USA


Αποτέλεσμα εικόνας για Σκοπιανό

Καταιγιστικές εξελίξεις στο Σκοπιανό – Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανοίγει για πρώτη φορά «παράθυρο» για Συνταγματικές αλλαγές – Παραπέμπει σε δημοψήφισμα για αλλαγές στο Σύνταγμα – Εμφανίζεται αισιόδοξος για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης
Αισιόδοξος για λύση του ονοματολογικού εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ. Ωστόσο, για πρώτη φορά ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του είναι δυνατή μόνο μετά από δημοψήφισμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για προκλήσεις της τουρκικής πλευράς

Χωρίς τέλος είναι οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, με την τελευταία να έρχεται δια στόματος του Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή την φορά ο Τούρκος πρόεδρος κατέφυγε σε παραχάραξη της ιστορίας κατηγορώντας τους Έλληνες ότι έκαψαν τη Σμύρνη. “Οι μεγάλοι πολιτικοί οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους και να σέβονται την ιστορία” διαμηνύει στην Άγκυρα ο Ππρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ένα ακόμη επεισόδιο στο ντόμινο των τουρκικών προκλήσεων αποτελεί η απόφαση, ουσιαστικά της Αγκυρας να δημοσιοποιήσει βίντεο με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς να μεταφέρονται με χειροπέδες και ακάλυπτα τα πρόσωπα στο δικαστήριο. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα λίγη ώρα μετά και την τρίτη απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου για προφυλάκιση των δύο Ελλήνων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού ο πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε την Αθήνα μια μερα πριν από το άτυπο Eurogroup που συζητησε για την πορεία εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στη Βουλή, δήλωσε πιστός φίλος των Ελλήνων και της Ελλάδας, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων χρόνων.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Κομισιόν βρέθηκε στο στόχαστρο της Αγκυρας διότι από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου ζήτησε την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν για διπρόσωπη λογικη και παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Αποτέλεσμα εικόνας για προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησε το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Ο Ντόναλτ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια τους επιφύλαξαν θερμη υποδοχή, ενώ τους ξενάγησαν και στο οβαλ Γραφείο. Οι δύο κυρίες επιστρατευσαν την διπλωματία του στιλ, κάνοντας εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πλάι των συζυγων τους. Στην ουσία της επίσκεψης τώρα, η επιβολή δασμών από τον Τραμπ καθώς και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιραν αποτελούν τα δυο μεγάλα αγκάθια.

Αποτέλεσμα εικόνας για F-16.

Εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιολ Εξωτερικών και Αμυνας το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η αναβάθμιση 85 αεροσκαφών τύπου F-16. Το κόστος του προγράμματος φτάνει το 1,1 δισ. ευρώ
Η απόφαση ελήφθη, ύστερα από ενημέρωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου ότι η αμερικάνικη πλευρά δέχεται καταρχάς την αναθεωρημένη πρόταση της ελληνικής πλευράς.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ βουλη

Ψηφίστηκε από τους βουλευτές της κυβερνιτικής πλειοψηφίας το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Η Βουλή βρέθηκε σε κλοιό διαδηλωτών καθώς οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ διαμαρτυρήθηκαν για την ιδιωτικοποίηση.

Related Posts

Leave a comment